Gastles in de klas!

Bij de lessen van Danner & Danner praten we regelmatig over werk zoeken en werk vinden. We krijgen dan ook vaak de vraag 'Ik wil wel werken maar bij wie moet ik het vragen?'

Veel cursisten zeggen dat ze graag willen werken. Alleen weten ze niet hoe ze dat moeten vinden en wat kunnen ze allemaal kiezen?

Zo ook bij de lessen van docenten Femke en Martha. Zij praten regelmatig over werk zoeken en werk vinden. Veel cursisten zeggen dat ze graag willen werken. Alleen weten ze niet hoe ze dat moeten vinden en wat kunnen ze allemaal kiezen?

De Vrijwilligerscentrale is gevestigd onder onze leslokalen in Bussum, maar niemand was er nog binnen geweest. Tijd dus om contact te zoeken!

Onder begeleiding van medewerkster Jacqueline hebben de cursisten op de vacaturebank van de Vrijwilligerscentrale Gooise Meren gezocht naar leuk en passend werk. Ze vertelde dat Nederland bekend staat om het vele vrijwilligerswerk dat gedaan wordt. Op de website hebben we dan ook heel veel vacatures gevonden en voor heel verschillend werk.

En paar cursisten hebben ter plekke het sollicitatieformulier ingevuld en opgestuurd. Bijvoorbeeld naar Versa Welzijn en naar de ‘Bibliotheek Gooi en meer’.
Ook kwamen cursisten op mooie ideeën voor eventueel toekomstig werk, bijvoorbeeld in de kruidentuinen van het Muiderslot!
Het was een heel nuttige en leuke les waarin iedereen zin kreeg om ‘iets’ te gaan doen naast school. Sommigen niet meteen, maar ‘zeker na de vakantie!’