Wethouder reikt certificaten 'Net in Hilversum' uit aan statushouders

Extra inspanning van statushouders wordt beloond

Wethouder Kastje reikt certificaten uit aan deelnemers  Project Net in Hilversum | Net in Wijdemeren

Wethouder Kastje overhandigt het certificaat aan Desenet

Woensdag 11 juli 2018

Woonzorgvoorziening ‘Ridderspoor’, Koninginneweg 83, Hilversum

Inburgeren is niet voor analfabeten.’

Toch zijn de echte heldinnen van de inburgering 13 -voorheen- analfabete vrouwen boordevol ambitie. Zij lieten het niet bij de minimale wettelijke verplichtingen voor inburgeren, maar wilden méér! Ze wilden zichzelf nuttig voelen en nuttig maken en kregen die kans van de gemeenten Hilversum en Wijdemeren.

Doel van het Project Net in Hilversum | Net in Wijdemeren: statushouders in staat stellen zelfstandig hun netwerk te vergroten en aan de slag te gaan met zelf gestelde doelen.

‘Een eigen netwerk’, zelf opgebouwd, dus toegankelijk en praktisch. Op eigen tempo, op eigen niveau. Zelfstandig plannen en reizen met het openbaar vervoer, informatie zoeken en vinden in de bibliotheek, extra taallessen vragen bij het DigiTaalhuis, afspraken maken bij het Sociaal Plein en organisaties als de Vrijwilligerscentrale. Zelf vragen, zelf doen, niet na introductie of doorverwijzing van anderen. Iedere keer dat deze vrouwen hun netwerk aanspreken, bestaat het vertrouwen bij henzelf dat het netwerk werkt, want het is waarachtig hun eigen netwerk op eigen taal- en ambitieniveau.

Onderwijsinstelling Danner & Danner is de expert op het gebied van alfabetiseringstrajecten in de regio. Zij ontwikkelden Net in Hilversum | Net in Wijdemeren als logisch vervolg op het taaltraject in het kader van de inburgering. Waar ben je meer vertrouwd dan in de veilige kring van je klasgenoten en je docent? Daar waar je je grenzen kan opzoeken en verleggen, wetende dat je in een veilige omgeving mag vallen en weer kan opstaan.

Als je Nederlands leert op je 50ste, terwijl je in je moedertaal niet kan lezen of schrijven dan moet je vindingrijk zijn en beschikken over een enorm doorzettingsvermogen. Bij de organisaties waar alle deelnemers zich inmiddels nuttig maken en nuttig voelen*, weet men wel raad met dat soort kwaliteiten. De vrouwen vertellen er graag en vol trots over op 11 juli a.s.. De resultaten van het project worden gevierd samen met o.a. collega’s, leidinggevenden en betrokkenen vanuit de gemeenten in aanwezigheid van wethouder Kastje van de gemeente Hilversum.

Inburgeren is niet voor analfabeten? Laat u niets wijsmaken!

*Noot:

Net in Hilversum bij: Woonzorgvoorziening 'Ridderspoor', de zorgorganisatie van Hilverzorg: 'Lopes Dias', zorgcentrum van Inovum  'Gooiers Erf', wijkcentrum Riebeeck en op basisschool de Violenschool in Hilversum.

Net in Wijdemeren bij: Woonzorgcentrum 'Veenstaete' in Kortenhoef en bij kasteel Sypesteyn in Loosdrecht.

Mocht u kennis willen maken met of op bezoek gaan bij een specifieke deelnemer/organisatie, neemt u dan contact op met Jorrit Danner via: 085 -800 5000 of jorrit@dannerendanner.nl

Ook Amal is heel erg blij met haar certificaat!